Articol

8 moduri de a avea grijă de pielea uscată în timpul iernii

Persoanele cu piele uscată știu că situația se înrăutățește în timpul iernii, dar există modalități simple și accesibile de a-și menține sănătatea și elasticitatea. În primul rând, pielea este un organ din corpul nostru care este expus în mod constant mediului și germenilor, astfel încât menținerea igienei este esențială.

1. Pielea are nevoie de umiditate

Pentru pielea sănătoasă, este important să păstrați uleiurile sale naturale prin hidratarea zilnică.

În primul rând, trebuie să știți ce tip de piele este. Strângeți unghia pe picior sau pe braț. Dacă apare o amprentă albă, aveți o piele uscată care are nevoie de hidratare regulată. Pentru pielea uscată, în special buzele, picioarele și coatele, opțiunea ideală și ieftină este cea mai obișnuită vaselină care protejează pielea, reducând pierderea umidității. Cu toate acestea, unele hidratante conțin atât ulei, cât și apă și sunt mai atractive din punct de vedere cosmetic.

2. Ungeți pielea uscată cu ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este un remediu natural care este adesea folosit pentru tratarea topică a bolilor de piele, cum ar fi psoriazisul și eczema, în plus, hidratează bine pielea uscată. Acesta conține cantități mari de vitamina E, care protejează țesuturile pielii de deteriorare, acționează ca un antioxidant și reduce efectele îmbătrânirii. Deoarece uleiul de nucă de cocos reglează conținutul de lipide și umiditatea pielii, ajută la reducerea vergeturilor. În plus, uleiul de nucă de cocos conferă părului o netezime și este utilizat în mod eficient pentru îndepărtarea machiajului. Conține acizi grași, cum ar fi acidul caprilic, capric și lauric, care sunt utilizați pentru a înmuia pielea. Acidul lauric ucide bacteriile patogene, o ciupercă care este îmbrăcată în infecții ale pielii și iritarea cauzată de acestea. http://mai-frumos-astazi.info/artrovex-recenzii-pret-de-unde-sa-cumperi-originalul-sau-daca-merita/

3. Soarele este uneori util

Expunerea la soare reduce dermatita atopică (eczemă). Nu fugiți de razele de iarnă, dar totuși nu uitați de produsele solare, mai ales dacă există zăpadă. Unele studii au arătat că copiii și adulții cu eczeme au niveluri scăzute de vitamina D și sunt mai susceptibili la infecții ale pielii. Expunerea la lumina zilei sau terapia specifică a luminii și suplimentarea cu vitamina D pot îmbunătăți pielea.

4. Nu uitați de uleiul de pește

Uleiul de pește este esențial pentru funcționarea sănătoasă și aspectul pielii, deoarece conține acizi grași omega-3 și omega-6, care sunt necesari pentru a crea bariere naturale care mențin umiditatea și împiedică pielea să devină aspră și uscată. Adăugarea eficientă a peștelui gras la dietă sau ulei de pește ca supliment.

5. Bea mai multă apă

Apa este o soluție simplă și eficientă pentru hidratarea organismului. Oamenii au nevoie de cantități diferite de lichid. Cu toate acestea, recomandările obișnuite sunt de 2 litri pe zi pentru femei și 2,5 litri pentru bărbați. Un studiu a constatat că consumul de apă mai mult, chiar și cu 1% mai mult, poate reduce nivelul de zahăr, grăsimi, sodiu și consumul zilnic de calorii.

6. Reduceți timpul în duș în baie

Băile lungi sau dușurile fierbinți elimină grăsimile naturale din stratul exterior al pielii, care păstrează umezeala și protejează împotriva frigului, bacteriilor și ciupercilor. Nu petreceți mai mult de 10 minute pe zi în duș. Înotați cu apă mai rece și aplicați o loțiune hidratantă în timp ce pielea este încă umedă.

7. Umidificați aerul din dormitor

Aerul uscat usucă pielea. Păstrarea aerului mai umed în camera în care dormiți vă ajută pielea și părul să absoarbă umezeala. Studiul arată că, atunci când umiditatea crește la aproximativ 43%, virusul gripal este, de asemenea, dezactivat.

8. Utilizați mai puțin săpun și produse de curățare

Încercați să evitați săpunurile antibacteriene, deodoranții uscați și produsele cosmetice care conțin alcool. Dacă observați că alcoolul este listat printre primele șase ingrediente de pe etichetă, este un semnal că vă va usca pielea atunci când este utilizată pe termen lung. Utilizați apă caldă și săpun glicerină.